4 ting du skal være OBS på ved valg af webhotel

Står du overfor at skulle købe et webhotel? Måske skal du skifte fra dit gamle til en ny udbyder? Det kan også være, at du købe et domæne og et webhotel for første gang. Uanset din situation, så får du i denne artikel 5 ting, som du skal være opmærksom på, inden du vælger din udbyder af webhotel.

Hvordan er supporten?

Den første ting du skal være opmærksom på er, hvordan supporten er. Det er de færreste hostingfirmaer, der tilbyder telefonisk support. De fleste kan du kun komme i kontakt med over mail. Derfor skal du ikke se det som et minus, hvis de ikke har telefonisk support. Det er ganske normalt. Du vil hurtigt kunne danne dig et indtryk af, hvor kompetent supporten er, hvis du går ind på selskabets Trustpilot eller Facebook side. Det er vigtigt med en god support, så du kan få hjælp, hvis nu du får et problem med din mail eller din hjemmeside.

Dansk eller international udbyder?

En anden ting du skal overveje nøje er, hvor selskabet har til huse. Er det et dansk firma, eller er det internationalt? Skal du have et .dk domæne, skal du gå efter at få et dansk webhotel. Skal du bruge et internationalt domæne som et .com domæne, kan du fint klare dig med en international udbyder. Årsagen til det er, at søgemaskinerne kigger lidt på, hvor en hjemmeside bliver hostet. En dansk side er mere relevant for folk i Danmark. Ligeledes kan det være langtrukkent at få support af et internationalt hostingfirma. De sover, når du er vågen og omvendt. Der skal som udgangspunkt en rigtig god pris og en hurtig server på bordet, hvis du skal foretrække udenlandsk hosting frem for dansk.

Har de 1-click installation?

De fleste vælger at have deres hjemmesider i Open-source systemer som WordPress. WordPress kan installeres på ingen tid med en 1-click installation, som mange webhoteller tilbyder. Det betyder, at du kan få WordPress på din hjemmeside på under 60 sekunder. Det kan du ofte også gøre med andre systemer som Prestashop. Det er dog mere målrettet webshops. En 1-click installation er værd at tage med, hvis du ikke selv kan finde ud af at installere et CMS system på dit domæne.

Prisen

Prisen er naturligvis som ved alt andet et vigtigt parameter at sammenligne på. Der er stor forskel i priser på webhoteller. Nogle er dyre, mens andre er billige. De dyre kan som regel håndtere mere trafik, end de mindre kan. Dog er de færreste hjemmesider, der nogensinde bliver så store, at de har behov for et stort webhotel. Da et webhotel er en fast udgift, er det et oplagt sted at spare. Du bør dog aldrig kun kigge på prisen. Det giver ikke mening at vælge en udbyder med meget nedetid, blot fordi de er billige.