Tilbage på arbejdsmarkedet – udvikl dine kompetencer mens du er ledig

Når man er ledig, vil man gøre alt for at komme hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Mange ledige bliver stressede og nervøse for, at de aldrig finder et job igen. Sådan bør ingen ledige se på det at være på dagpenge. Det er omvendt en mulighed for at dygtiggøre dig yderlige inden for dit felt og styrke dine kompetencer. Her i artiklen går vi i dybden med, hvordan du stadig kan udvikle dig fagligt, mens du er på dagpenge.

6 ugers gratis uddannelse

Når du har været på dagpenge i mere end 5 uger, har du ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. Her får du mulighed for at komme på kursus, og det kan være en fantastisk mulighed for at øge dine færdigheder. Der er efterhånden kommet rigtig mange uddannelser på programmet. Det er faktisk også muligt at tage kørekort til for eksempel bus eller lastbil, når man er ledig. De 6 ugers jobrettet uddannelse bør være noget, som alle ledige burde gøre brug af. Det er nemlig samtidig en mulighed for at komme ud at møde nogle nye mennesker. Og hvem ved, måske kender de en, der kan bruge en person som dig? Hvis du falder over et bestemt kursus, så kontakt straks din akasse-billig og hør, om det falder ind under de 6 ugers gratis uddannelse.

Kurser – både fysisk og på internettet

En anden god mulighed for at blive klogere er at tage forskellige kurser. Findes der nogle relevante kurser, hvor du kan få et bevis når du har gennemført, bør du overveje at tage sådan et. Det viser engagement overfor en ny arbejdsgiver, og så pynter det jo bare på CV’et. Der findes både de fysiske kurser, men der kommer også flere og flere kurser på internettet. Det kan for eksempel tages gennem platformen Udemy. Særligt på nettet vil der være nogle brancher, hvor der er flere kurser end andre. Det gælder meget digitale brancher som eksempelvis salg og markedsføring. Arbejder du som fabriksarbejder, er det ikke sikkert, at du bør kigge efter kurser online. Du kan også tjekke, om din a-kasse udbyder noget, der kunne være relevant for dig.

Faglitteratur

En anden mulighed er selvfølgelig også at læse en masse faglitteratur. Man har ofte mere tid som ledig mellem ansøgningerne, og de kan være oplagte at bruge på at læse bøger. Der findes helt sikkert nogle relevante bøger inden for branchen, som du kan enten kan købe eller låne på det lokale bibliotek.

Som du kan se, så er der altså masser af muligheder for at blive dygtigere, mens du går ledig. Jo mere du kan klare jo bedre. Du vil møde nye mennesker, og den nye viden vil føre dig ned ad nye veje. Vi håber, at du kunne finde inspiration her i artiklen.